Üvegajtók / Üveg tolóajtók

Az otthonunk stílusát, mi magunk választjuk meg. Olyan környezetet igyekszünk teremteni, ahol jól érezzük magunkat, ahová igazán haza tudunk menni egy hosszú és fárasztó nap után. A fal színe, egy – egy kiegészítő, illetve a burkolat anyaga mind meghatározza a ház arculatát, de ezek mellett, ami még nagyban hozzájárul az igényes megjelenéshez, azok a helyiségeket elhatároló ajtó. Ma már mindenféle anyagból készült nyílászáróval találkozhatunk, de egyik sem fog olyan dizájnt adni a lakásnak, mint, amit egykorszerű üvegajtó biztosít
Árajánlatot kérekReferenciák

Ma már egyre nagyobb teret hódítanak hazánkban az üvegajtók beépítése. A modern építészet, aligha tudja kihagyni az üveget a kellékek közül. Többféle ajtótípus készülhet üvegből, amiknek talán az a legnagyobb előnyük, amellett, hogy a légtereket elkülönítik, hogy a fénynek nem állják útját. Elegáns választás a belső terek kialakításához, melynek egyik kedvező sajátossága a nagy szilárdság és a strapabíróság, így az üvegajtó képes ellenállni minden olyan igénybevételnek, ami használat közben fellép. Mielőtt beszerezné házának legújabb elemét, mindenképp tájékozódjon a lehetőségekről és keresse fel a Class Üvegstúdió csapatát. Mi a legnagyobb szaktudásunk felhasználásával fogjuk megválaszolni kérdéseit.

Árajánlatot kérek

Miért az üvegajtó az, amire szükségem van?

Mivel az ember nem pár napra, hanem hosszú évekre tervez a beépített üvegajtókkal, így érdemes átgondolni, mit is szeretne. Mint már említettük, hogy azzal, hogy megvásárol egy üvegajtót, nem csak egy nyílászárót vásárol ezáltal, hanem beengedi a természetes fényt is. Senki nem szereti a sötétséget és a mai, modern lakások is úgy lettek kialakítva, hogy a világosabb terek előnyben részesülnek, a fény az, ami megadja a hangulatot és rávilágít a stílusra. Itt tanúbizonyságot nyer az a megállapítás, hogy olyan belsőépítészeti megoldásokat kell találni, ami az Ön számára is kielégítő, de otthonának is megfelel. Ha ezeket a szempontokat Ön is szem előtt tartja és kellőképp fontosnak is, akkor egy üvegajtó tökéletes választásnak bizonyulhat.

Kimondva a szó, hogy : „fényár” , szinte mindent elárul. Elképelhetjük, hogy az üvegajtókon átszűrődő fény, nappal úsztatja a helyiségeket abban a bizonyos fényárban, de nyilván, éjszakai is végzik a dolgukat, hiszen sokkal világosabb teret biztosítanak, mint a másfajta anyagból készült társaik. Szerencsére több kivitel közül is válogathatunk az üveglapot illetően. Ajánlott úgy megválasztani a típust, hogy az tökéletesen ellássa a funkcióját. Itt arra gondolunk, hogy egy zuhanykabin ajtó vagy az illemhelyiség ajtaja, lehetőleg szatinált üvegből készüljön, hiszen nem csak az intimitás lesz biztosítva általa, de emellett a fényt is átengedi. Mivel az intimitás fokát, Ön választja meg és egyáltalán nem zavarja az sem, ha az üveg víztiszta, akkor bármelyik helyiségben tudja az utóbbi megoldást is választani. Ne feledje, csak az igények szabnak gátat a határoknak.

Üvegajtók legnépszerűbb előfordulási helyei valamint előnyei

A fa vagy műanyag ajtók mellett, ugye manapság egyre népszerűbbek a stílusos eleganciát képviselő üvegajtók. Külföldön, már régóta az irodák részeseivé váltak, de már hazánkban is egyre több irodaház alakítja úgy az épületet, hogy meg legyen a helye az üvegből készült nyílászáróknak. Az irodák mellett a magánházakban és a lakásokban is többet lehet találkozni velük, mint ezelőtt. Haladni kell a korral, így be kell látni, előbb utóbb, mindenki szert tesz valamelyik helyiség elhatárolása céljából egy class üvegajtóra.

A ma divatos wellness szolgáltatások igényeinek megfelelően tervezték a keret nélküli wellness üvegajtókat, melyet azért kedvelnek az ügyfelek, mert jól ellenállnak a szauna melegének, de a gőzkabinokban a felgyülemlett pára sem jelent nekik gondot. A sókamra telített levegője sem okoz különösebb problémát ugyanakkor a részlegen dolgozó alkalmazottak sem fognak panaszkodni arra, hogy nehéz a tisztán tartásuk.

Nézzük most meg, mindent összefoglalva, miért jó, ha voksát Ön is egy időtálló üvegajtóra teszi. Először is, az üvegajtó megjelenése elegáns, ezáltal kellemes hangulatot teremt a helyiségben, és ellentétben más anyagokkal, fényáteresztő tulajdonsággal bír. Az élettartamot tekintve, semmiben nem különbözik a különféle anyagokból készült nyílászáróktól, épp olyan hosszú élettartamú, mint egy hagyományos fa vagy műanyag ajtó, sőt, talán valamennyivel hosszabb ideig tudja élvezni látványukat és funkciójukat. Ezt bizonyítja az is, hogy a vizes helyiségekbe célszerűbb üvegajtót tenni, mert az nem vetemedik és nem korhad, de el sem fog deformálódni gőz illetve pára hatására. Az üvegajtó a bezártság érzetet is csökkenti, mivel fényáteresztő.

A kiválasztott típustól függően, az üvegajtó lehet teljesen átlátszó, de a savmart üvegek is igen nagy népszerűségnek örvendenek, melyekkel megőrizheti az intimitást. Egyszerűen beszerelhetőek, a falra vagy a meglévő ajtótokra is tökéletesen rögzíthetők, minden bontási munkálat nélkül. Nagyon könnyen tisztán lehet tartani őket, egyszerűen csak üvegtisztító kell hozzá és egy puhább törölgetésre alkalmas anyag, aztán a szennyeződéseknek már nyoma sem lesz.

A legfontosabb érvek:

Az üvegajtó elegáns megjelenése kellemes hangulatot teremt a helyiségben, és ellentétben más anyagokkal, az üvegajtó átereszti a fényt.
Az üvegajtó épp olyan hosszú élettartamú, mint egy hagyományos fa vagy műanyag nyílászáró, sőt: a vizes helyiségekbe célszerűbb megoldás, mert az üvegajtó nem vetemedik, nem korhad, nem deformálódik a gőz illetve pára hatására.
Az üvegajtó csökkenti a bezártság érzetet, mivel fényáteresztő.
A választott típustól függően, az üvegajtó lehet akár teljesen átlátszó is, de a helyiség intimitásának megőrzése miatt a savmart üveget ajánljuk.
Az üvegajtó egyszerűen beszerelhető, a falra vagy a meglévő ajtótokra rögzíthető, bontási munkálatok nélkül.

Még egy fontos kérdés az üvegajtókkal kapcsolatban, amire jó tudni a választ!

Szinte mindenkiben felmerül a kérdés: lehet-e egy üvegajtót díszíteni? Nos, mivel az üvegajtó lényege, pontosan az, hogy nem feltűnő, jogosan gondolhatjuk, hogy ez így van jól. Viszont itt jön a „de”! Számos olyan módszer létezik, amitől önnek, mindenki mástól eltérően, egyedi ajtótípusa lesz. Létezik egy módszer, a homokfúvás, ami az egyedi ajtók fontos kelléke. A homokfúvás során, az üveg felületére magas nyomású, sűrített levegővel fújnak homokot. Bár az üvegajtón ilyenkor apró sérülések keletkeznek, de ebben az esetben ez lesz a lényeg. Az üveg, a kezelt felületen mattá válik. Csodálatos minták készíthetőek általa, bármi odavarázsolható, amit csak szeretne. Egy ötlet tőlünk: ha nem szeretné, hogy a vizesblokkokban az ajtók teljesen átláthatók legyen, de teljesen elhomályosítani sem szeretné, mindenképp ajánljuk a homokfúvás lehetőségét, mert ezáltal olyan formák és minták kerülnek a felültre, amik stílusossá teszik az ajtót.

Az üveg víztiszta, amilyet szeretett volna, mégis egy apró kiegészítéssel megoldja az intimitás kérdését. Van egy másik módja annak, hogy díszítsük a nyílászáróinkat. A savmaratott üvegajtó esetében a homokfúváshoz hasonló hatást lehet elérni, csak más technikával. Itt erős savval történik az üveg felületén a megmunkálás, ami által, – ebben az esetben is – az üveg mattá válik. Ha kombinálni szeretné a két módszert, arra is van lehetőség, sőt, egészen egyedi képek is elkészülhetnek így. Egy biztos, ha a kombináció mellett dönt, soha nem fog még egy ugyan olyan üvegajtóval találkozni máshol, mint ami Önnél található. Azoknál az ügyfeleknél, ahol van üvegajtó és az gyakran használatban is van, a kényelmes ajtónyitó fogantyúkat fokozottan ajánljuk. Bár könnyű tisztítani a felületet, mégiscsak elkerülhetjük ezzel a kis kiegészítővel azt, hogy össze legyen fogdosva az ajtó. Ha attól fél. hogy az üvegajtók esetleg veszélyt jelentenek ránk, vagy sokkal inkább a gyerekeket tekintve nem előnyös, el kell oszlatnunk ezt a tévhitet.

A modern üvegajtók már jól szabályozhatóan nyílnak és záródnak, nagyon erős anyagból készültek, emiatt teljes mértékben biztonságosak. A korábbi változatai, a fémkeretes üvegajtók ezerszer könnyebben törnek, itt fel is hívnánk a figyelmet arra, ha valahol még ezek a típusok vannak beépítve, ideje lenne az esetleges balesetek elkerülése érdekében lecserélni őket valami modernebbre és veszélytelenebbre. Egy kis trükk a szaunában vagy öltőző helyiségekben található üvegajtóknál: érdemes úgy alakítani a helyiség világítását, hogy az ajtóra is sok fény jusson, így kevésbé látható az, ami odabent zajlik.

Hogyan kerülnek otthonába a beltéri üvegajtók?

Nélkülözhetetlen feltétele az, ha Ön teljes mértékben elhatározta, hogy nem élhet tovább üvegajtók nélkül. Ha az elhatározás meg van, akkor mindenképp keresse fel a Class Üvegstúdiót. Elmondja nekünk, hogy szeretné korszerűsíteni lakását, vagy ha épp most építkezik, és eleve üvegajtókkal szeretné egyedivé tenni otthonát. Mi végzünk egy állapotfelmérést egy előre egyeztetett időpontban. Egy fiatalos, rugalmas csapat fog Önnek segíteni álmai megvalósításában.

Megbeszéljük, hová szeretné beépíttetni az üvegajtókat és melyik típus lenne a legtesthezállóbb az Ön számára. A fizetési feltételeket is áttárgyaljuk. Bármilyen kérdését szívesen megválaszoljuk. Számunkra az a legfontosabb, hogy Ön elégedett legyen, így bátran mondja el, hogyan képzeli el a megvalósítást, mi pedig együttműködően kihozzuk a legjobbat az ötletből. Miután felmértük a lakást, készítünk egy árajánlatot, és ha ez megfelel, akkor elkezdjük a gyártást. Amint készen vagyunk a legyártott ajtókkal, ismételten egyeztetünk egy időpontot, de már ezúttal úgy térünk vissza, hogy visszük magukkal a legyártott eszközöket. Csapatunk precízen és pontosan dolgozik, nem adunk ki rossz minőségű munkát a kezünkből. A legutolsó lépés az lesz a folyamatnak, hogy hosszú éveken keresztül gyönyörködhet abban, amit közösen alkottunk. Ön megálmodja, mi megvalósítjuk.

Kiegészítésként hozzá kell tennünk a leírtakhoz, hogy sokan nem tudják eldönteni, hogy edzett vagy ragasztott üveg lenne számukra a legoptimálisabb. Ennek a kérdésnek az eldöntésében szeretnénk egy kis segítséget nyújtani, hogy ezáltal is könnyebb legyen a válasz.
Az ajtók készülhetnek edzett üvegből, amiket leginkább az autók szélvédőjéhez lehet hasonlítani. Hasonlóan éles felületek nélkül törik, ezért a széthulló daraboktól nem kell tartani törés esetén.

A ragasztott üveg, kettő darab edzett üveglap összeragasztása által jön létre. Otthoni használatra, tökéletesen megfelelnek a sima, edzett üvegajtók, de az irodaházak illetve a sűrűbben használt helyiségekre inkább a ragasztott kivitelt érdemesebb választani. Még egy jó tanács a végére: mivel hosszú távú befektetés az üvegajtók beépíttetése, nem célravezető, ha spórolunk rajta. A minőségi termékekhez lehet, hogy kicsivel drágábban lehet hozzájutni, de mindenképp kifizetődik az évek múlásával.

Referencia munkáinkat megtekintheti weboldalunkon, így kiderül az Ön számára is, hogy a lehető legprofibb megoldásokat választva tesszük szebbé otthonát. Ha minket választ, a legjobb döntést hozza, legyen szó bármilyen beltéri üvegajtóról, és bármilyen típusról. Árajánlatot és bővebb tájékoztatást kérjen bizalommal a kapcsolat@classuveg.hu vagy a class@classuveg.hu e-mail címen, de telefonon is elérhetőek vagyunk a +36 70 701 32 09-es telefonszámon.

Üvegajtók / Üveg tolóajtók típusai

Keret nélküli üveg tolóajtó

Vegyük először a közkedvelt, keret nélküli üvegajtót, melyek készülhetnek felnyíló, lengő illetve toló kivitelben. Csapatunk egyedi méretre készíti a nyílászárókat, így garantáltan pontos és precíz munkavégzésre lehet számítani. Üveg tolóajtóként alkalmazva, könnyed és légies térválasztásként funkcionál. Kitűnően alkalmas a konyha és az ebédlő elválasztására. Legfőbb előnyük, hogy a keret nélküli kialakítás miatt, szinte láthatatlanok. Mi, a Class Üvegstúdiónál azt javasoljuk, hogy a keret nélküli üvegajtókat kisebb terekbe és folyosókra alkalmazzák, mert a lehető legkevesebb fényt, ezek az eszközök veszik el. A keret nélküli toló üvegajtók pedig, abban az esetben a legpraktikusabbak, ha a nyíló változatok túl nagy teret foglalnának el.

Ezek az üvegajtók, egy vagy kétszárnyú üveg tolóajtóként lépnek érvénybe és falban futó vagy automata sínen mozgathatók. Erre azért van szükség, hogy minél esztétikusabb térelválasztást tegyenek lehetővé. Ideálisak nagyobb terek felosztására is, sőt egy üvegfallal együtt, fantasztikus megoldást kínál, vagy az üvegfal kiváltására is alkalmazhatjuk, hogy még kellemesebb környezetet tudjunk kialakítani. A nyíló üvegajtót, abban az esetben célszerű választani, ha az gond nélkül elfér. Például ha legtöbbször csukott állapotban van, vagy ha nyitott állapotában sem zavarja a közlekedést, azaz nem foglal a térben el helyet. Meg kell említeni az üveg lengőajtót is, ami biztosítja a terek leválasztását, úgy, hogy a közlekedés mégis akadálymentes lesz.

Még egy jó pontot kap tőlünk azért a tulajdonságáért, hogy az ajtó visszazáródik magától az eredeti állapotába. Ha valahol sokat közlekedünk, de mégis fontos a térelválasztás, ezek az eszközök lesznek az Ön számára a legmegfelelőbbek. Kerettel vagy anélkül is elkészítjük Önnek, attól függ, mik az igények.

Árajánlatot kérek

Dupla üveg tolóajtó

A dupla üveg tolóajtók is kiváló minőségű anyagokból készülnek nálunk, amik szintén a magánélet megőrzésében kapnak nagy szerepet, ugyanakkor a legfontosabb, fényáteresztő tulajdonsága is adott. Rendkívül erősek és tartósak. A zuhanyzókban valljuk be, már nem nagyon divat a zuhanyfüggöny. Persze színben és mintában jól beleillik sokszor a környezetbe, de arra, amire való lenne, azt kell mondani, hogy nem alkalmas. Beállunk a zuhany alá, megnyitjuk a csapot, majd azon vesszük magunkat észre, hogy mindenhol áll a víz.

Egyrészt baleset veszélyes, mert könnyen elcsúszhatunk rajta, másrészről pedig senkinek nincs kedve egy esti zuhanyzás után még azzal is foglalkozni, hogy takarítson és felmosson. A zuhanyfülke ajtó – üveg változata – pompás megoldás erre a problémára. Ráadásul a tisztán tartásuk között is lényeges különbség van, az üveg zuhanykabin ajtót másodpercek alatt csillogóvá teheti,míg egy hagyományos függöny lemosása, sokkal több időt vesz el Öntől.

Üvegstúdiónkban a Dorma Agile rendszer mennyezetre vagy ajtónyílás elé / oldalfalra / szerelhető, függesztett rendszerű, nagy teherbírású, szorítópofás, keret nélküli tolóajtó rendszereit is használjuk. A rendszerhez tartozó, alu elox borító lemez egyaránt takarja a tolóajtó sínt, illetve az üvegszorító pofákat.

A Dorma Agile rendszer többféle, egyedi tervezésű üveg tolóajtó kialakítására alkalmas.

Például:

Egyszárnyú, falnyílás elé szerelt üveg tolóajtó, oldalvilágító nélkül:

Árajánlatot kérek

Egyszárnyú tolóajtó

A tolóajtó szett tartalmaz:

– 2 db pontmegfogásos kocsi szettet – a kocsik gördülő csapágyazásnak köszönhetően az ajtószárny könnyen mozgatható

– 2 db leugrás gátlót

– 2 db ütközőt –a tolóajtó sínre szerelhető ütköző, pozíciója utólagosan is állítható

– 1 db alsó vezetőt – a rendszernél padlóvezető sínre nincs szükség, csak egy 5 cm-es megvezetőre

– 2 db végelemet – a tolóajtó sínre szerelhető

– 3 db pontmegfogásos falrögzítő elemet – a tolóajtó sín falra történő  felszerelésére.

A szett kiegészíthető igény szerint a következő elemekkel:

– Fogantyú vagy tolópajzs

Árajánlatot kérek

Kétszárnyú tolóajtó

A tolóajtó szett tartalmaz:

– 4 db pontmegfogásos kocsi szettet – a kocsik gördülő csapágyazásnak köszönhetően az ajtószárnyak könnyen mozgathatóak

– 4 db leugrás gátlót

– 4 db ütközőt –a tolóajtó sínre szerelhető ütköző, pozíciója utólagosan is állítható

– 2 db alsó vezetőt- a rendszernél padlóvezető sínre nincs szükség, csak egy 5 cm-es megvezetőre

– 2 db végelemet – az tolóajtó sínre szerelhető

– 5 db pontmegfogásos falrögzítő elemet – a tolóajtó sín falra történő  felszerelésére.

A szett kiegészíthető igény szerint a következő elemekkel:

– Fogantyú vagy tolópajzs

Árajánlatot kérek

Egyszárnyú tolóajtó, oldal és felülvilágítóval

Árajánlatot kérek

Kétszárnyú tolóajtó, oldal és felülvilágítóval

Árajánlatot kérek

Az üveg az időtlen design alapja

Valósítsuk meg együtt elképzeléseit és legyen CLASS az üveg az otthonában!
Tovább a kapcsolatfelvételhez

Referenciák

Nézze meg a már beépítésre került üveges munkáinkat!

Megéri a Class Üvegstúdiót választani

Nem ismerjük a lehetetlent. Céges és magánszemély ügyfeleünk számára is él jeligénk: „Precizitás, gyorsaság, kedvező árak.”

Megbízhatóság

Ügyfeleink között számos magánszemély, bevásárlóközpont, bank, irodaház megtalálható.

Gyorsaság

Kérdéséire, igyekszünk mihamarabb válaszolni, felmérést követően végső beépítés átlag 2 héten belül.

Minőség

30 év tapasztalata áll mögögttünk az üveges szakmában, minőségi szolgáltatásunkról 4.7-es Google értékelésünk is árulkodik.

Elégedett ügyfeleink mondták

Visszajelzésük sokat jelent számunkra!
Minden megrendelésemet maximális hozzáértéssel megvalósították. Áraik magasan a legjobbak üveg és tükör installálásában. Nem elhanyagolható, hogy határidőn belül teljesítik az elvállalt munkát. Sokszor a lehetetlen küldetést lehetővé tették. pl: Dessewffy utcai fix hatalmas üvegtáblájának helyszínre szállítása és installálása! Köszönöm az eddigi együttműködést!
Schanko Krisztina
Interior Designer
Hosszú évek óta segítik a legváltozatosabb projektjeink megvalósulását; pontos munkával, mindig a vállalt határidőre és mindezt valami utánozhatatlan jó kedéllyel, mosolyogva, magabiztosan, gondosan összeválogatott mindig makulátlanul tiszta piros-fehér öltözékben. Nincs olyan - a szakterületüket érintő - kérdés, feladat, amit nem tudtak volna megoldani, vagy ötleteikkel, javaslataikkal, magabiztos tudásukkal sokkal praktikusabb, használhatóbb, szebb végeredményt produkálni. A közös ötleteléstől a megrendelésen át a kivitelezésig, majd a kölcsönös megelégedettségig jó velük dolgozni. Tiszta szívből ajánlom a Class Üvegstúdiót, mert tényleg klassz velük dolgozni.
Vidák Zoltán
Osztályvezető, MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.
Speciális méretű zuhanyfalra volt szükségünk és ezért kerestem fel a Class Üveg stúdiót. Az ügyfelek által érkező dicsérő vélemények miatt választottuk őket, és el kell mondanom, hogy nagyon jól tettük! Az elejétől kezdve mindenben segítőkészek voltak, és kiváló szakértelemmel megalkották a zuhanyfalat amiről álmodtunk! A megtervezéstől kedve a kivitelezésig minden gyorsan és zökkenőmentesen zajlott. Az üvegfalat a vállalt határidőn belül elkészítették és pillanatok alatt beszerelték a fürdőszobánkba. Az egyik legrugalmasabb és legprofesszionálisabb csapat akiket megbíztunk és a későbbiekben is csak hozzájuk fogunk fordulni, ha üvegről lesz szó! Mindenkinek csak ajánlani tudjuk őket!
Tóth Emil
Megrendelő

Kapcsolat

Várjuk Hegedűs Gyula utcai üvegstúdiónkban, vagy megkeresését, ajánlatkérését az alábbi formon! Kollégánk átlagosan pár óra alatt visszajelez!

Cím:
1136 Budapest, Hegedűs Gyula utca 37.

Útvonaltervezés
kis jános
Kis János
ügyvezető, műszaki kérdések
+36/30-XXX-XX-XX
judit
Kőfalvi Györgyi Judit
ügyintéző, árajánlatok, bemutatóterem
+36/70-XXX-XX-XX