Intelligens üveg / Smart glass

Az okosüveg ideális megoldás beltérre, térelválasztó gyanánt. Különösen egy légterű otthonok, irodák, egyéb helyiségek, intézmények esetében jön jól, ha egyes részek elkülöníthetők.

Ajánlatkérés Kapcsolat

Nézze meg videónk

Az okosfólia működése digitális árnyékoló technológián alapszik, aminek köszönhetően az árnyékoló fólia átláthatósága feszültség hatására tetszés szerint változtatható opálosról áttetszőre. A technológia úgy nevezett Polymer Dispersed Liquid Crystal, vagyis PDLC-ként ismert.

Ha a digitális fólia feszültség alá kerül, akkor az ITO rétegek között elektromos tér képződik, amelynek hatására egy irányba rendeződnek a folyadékkristály molekulák, így a fólián át lehet látni. Kikapcsolt állapotban rendezetlenek a folyadékkristály molekulák, ezért nem lehet átlátni a fólián.

Ajánlatkérés Kapcsolat

Okos üveg felépítése

A vezérelhető üveg négy fő részből épül fel.

  • Üveg: Az első rész az üveg, melynek esetében kiválaszthatja, hogy milyen típust, színt, alakot, vastagságot szeretne.
  • EVA: A következő réteg a lamináló fólia, amely UV-álló és hő hatására megolvad.
  • ITO-PET: Egy olyan fólia réteg, melynek belső oldalán egy olyan réteg található, mely vezeti az elektromosságot.
  • PDLC: Folyadékkristály réteg.

Fordított Okosfólia

Az okosfólia használata nagy mértékben megkönnyíti a mindennapokat. Nem kell komolyabb beruházásba fogni, illetve az anyagiakat tekintve is optimális megoldás a privát szféra megőrzésére, valamint az árnyékolásra. Az átláthatóság igazán egyszerűen, mindössze egy gombnyomással változtatható. Az úgy nevezett fordított okosfólia éppoly hasznos, mint a sima társa, azonban fordított elven működik.

A fordított okosfólia lényege, ahogy a neve is jól mutatja, hogy fordított elven működik, mint a hagyományos okosfólia. Vagyis ennek megfelelően kikapcsolt állapotban átlátszó, míg bekapcsolt állapotában opálos. Ez főként azok számára előnyös, akik szeretnék a nap nagy részében kikapcsolt állapotban tartani az okosfóliát, vagyis szeretnének átlátni az üvegen. Használata ugyanolyan egyszerű, mint a klasszikus okosfóliáé, csak éppen fordítva.

Az okosfólia alkalmazásával otthona vagy épp irodája sokkal energiatakarékosabb lehet, valamint a bent tartózkodók és a bútorok is védve lesznek az erős napsugárzástól és a káros napsugaraktól.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, árajánlatot, vagy bővebb tájékoztatást a KAPCSOLAT menüpont alatti elérhetőségek valamelyikén kérhet.

Kérje ajánlatunk

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.