5 érv az egyedi zuhanykabinok mellett

zuhanykabin

A lakberendezés világában egyre nagyobb érdeklődésre tart számot az egyediség. Mindannyian azt szeretnénk, ha az otthonunkban fogadó terek különleges megjelenéssel szolgálnák kényelmünk. A komfortos és praktikus megoldások legalább olyan népszerűek, mint az esztétikum. A stílusos enteriőrök iránti igény nem újkeletű, ám a mai korszerű technológiákkal és alapanyagokkal egészen elképesztő végeredmény születhet. Persze nem árt, ha akad némi jóízlés, vagy ennek hiányában belsőépítész, lakberendező segíti munkánkat.

Cikkünkben most a fürdőszobát, s azon belül a zuhanyozás színterét vesszük górcső alá. Tarts velünk, és tudd meg, miért olyan keresettek az egyedi zuhanykabinok!

1. Elegancia felsőfokon

A hagyományos rendszerekkel szemben az épített, egyedi zuhanykabinok mindig magukban hordoznak egyfajta eleganciát. Az áttetsző üvegfelület átengedi a fényt, tágasabbnak mutatja a helyiséget, és a megfelelő világítástechnikával eleganciát varázsolhatsz a szépségápolás és az otthoni wellness helyszínére.

2. Kis helyre is optimális

Sokan szembesülnek azzal, hogy bármennyire is szeretnék, nem lesz nagyobb a fürdőszoba. Bár a mosógép a konyhai beépített pultban is helyet kaphat, de alapvetően a már meglévő méreteken így sem lehet változtatni. Az egyedi zuhanykabinok ideálisak a tér optimális kihasználásához. Választhatsz a faltól-falig megoldások közül, de akár a fürdőkád oldalára helyezhető üvegelemmel a kis sarokban is kialakítható egy, a zuhanyozáshoz alkalmas terület.

3. Egyedi üvegfelületek

Ha üvegről van szó, akkor nemcsak a hagyományos, áttetsző típusra érdemes gondolni. Amennyiben a kíváncsi tekinteteket távol tartanád a zuhanyozás helyszínétől, úgy a különféle felületkezelő megoldásokkal az üveg egyedi megjelenést nyerhet.

4. Stílusteremtés zuhanyozáshoz

Elegáns, luxusszínvonalú, modern vagy éppen minimalista – az egyedi zuhanykabinok, már csak a felület méreténél fogva is alapvetően határozzák meg a helyiség hangulatát. A lakberendezési elképzelésekhez, a fürdőszobai szaniterekhez, bútorokhoz illeszkedő üvegkabin felteheti arra a bizonyos i-re a pontot.

5. Minden elképzelés megvalósítható!

Az üvegből készült zuhanykabinok, az egyedi méretre gyártott üvegkabinok esetében az a legjobb, hogy a megrendelő igényeire szabható a végeredmény. Legyen szó a méretet illető megkötésekről, a záródás módjáról, a rögzítés sajátosságairól, vagy az üvegfelülettel kapcsolatos elképzelésekről, olyan dolgok is megvalósíthatók, amikre talán laikusként nem is gondoltál.