Gondolkodtál már térelválasztó üvegben? Érdemes lenne!

térelválasztó

Az üveg használata a lakberendezés világában már teljesen természetes. Míg korábban kizárólag a plázákban vagy például az egészségügyi intézményekben találkozhattunk a méretes üvegfelületekkel, addig napjainkban már arra is lehetőséged van, hogy saját otthonodban alkalmazd az üveget ekkora méretben. Kiknek javasolják szakembereink az üveg térelválasztó üveget? Miért előnyös az üveg lakberendezésben történő alkalmazása? Cikkünkben ilyen kérdésekre igyekszünk megadni a válaszokat.

Indusztriális és loft stílushoz is passzolhat

A lakberendezési irányzatok között kifejezetten népszerűnek számít az indusztriális, fémes elemekkel dolgozó, mégis rendkívül otthonos és stílusos tér. A nagy belmagasság itt éppen úgy adott lehet, mint a loft stílusú ingatlanoknál. Miért ne használnád ki a rendelkezésre álló, nem mindennapi enteriőrt? Az üveg akár polcrendszerek gyanánt is kiválóan alkalmazható, de ha intelligens üveggel választanál el két életteret, erre is megvan a lehetőséged. Az ún. smart glass elektromos áram hatására lesz opálos, majd újra áttetsző. Ennek előnyeit gyakran az irodai építészetben használják ki, de semmi nem szól az ellen sem, hogy otthonod kényelmét tedd ilyen módon különlegessé.

Alapvetően elmondható, hogy a stílusok közötti átjárhatóság ma már nem megy ritkaság számba. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az egészen egyedi megoldásokat keresők nem átallnak akár méretes üvegfalat sem beépíteni otthonukba, hogy így válasszák ketté például a nappalit a home office színterétől.

Üveg az otthon minden helyiségébe

A korszerű, homokfúvással is elérhető üvegfelületek festett verzióban akár igazi művészi értéket is képviselhetnek a privát élettérben. Szakadj el kicsit a kirakatüvegek és a plázák üvegkorlátjainak világától. Képzelj el egy olyan otthont, ahol a fények szabadon járnak, de ugyanakkor mégis megvalósíthatók az egymástól elszeparált terek. A színezett üvegek a konyhai felületeken kiválóan mutatnak, a fürdőszobában pedig a kádparaván és az üveg zuhanyfalak esetében érdemes a korszerű, fényáteresztő megoldás mellett letenni a voksot.

Az üvegpolcok sem csupán a prémiumkategóriás üzletek sajátjai. Miért ne álmodnál meg egy ilyen polcot otthonodba? Az egyéni elképzelések alapján tulajdonképpen bármilyen üvegpolcok kialakíthatók a tér erre a célra szánt helyére. Gyűjteményeknek, dekorációnak, designer elemeknek egyaránt remek választásnak bizonyul a bizonyára feltűnő és stílusos polcrendszer.