Az üvegkorlátok fénykorukat élik

üvegkorlát

A belsőépítészet és a kültéri megoldások esetén egyaránt középpontba kerülhet az üveg alkalmazása. A télikertek reneszánszukat élik, de a hagyományos teraszkorlátok esetében sem kell lemondani az üvegfelületek kínálta előnyökről. A többféle típus között az ingatlan jellegének, megjelenésének, stílusának megfelelő üvegre eshet a választás, a korszerű alapanyagok pedig biztonság tekintetében is hozzák a vártakat.

Mi a helyzet a beltéri üvegkorlátokkal?

Elsősorban az emelet megközelítésének helyszínén kerülnek főszerepbe az üvegkorlátok, de akár a galériás kialakítás kapcsán sem érdemes elmenni előnyei mellett. A változatos felhelyezési módszernek és a stílusos egyszerűségnek köszönhetően a lépcsőfeljáró egyszerre varázsolható biztonságossá és modernné. A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy az üveg elsősorban a modern terekben mutat igazán jól. Sokrétű felhasználhatóságának köszönhetően azonban akár egészen futurisztikus megoldások is születhetnek járható üvegfelületekkel, üvegpolcokkal és szintén üvegből készült térelválasztó elemekkel.

Nemcsak lakásfelújításkor bizonyul remek választásnak!

Az üvegkorlát közösségi terekben, tetőteraszokon éppen úgy bevethető, mint az egészségügyi intézményekben és a plázákban. Az otthonok kisebb terei is méretesnek mutatkoznak akkor, ha az üvegkorlát kap helyet a lépcsőfeljárónál. A szakemberek szintén azon az állásponton vannak, hogy a jól megválasztott színvilág és az igényes rögzítés egyszerre teszik lehetővé az optimális térkihasználást, a helyiség nagyobbá tételét. A teraszokon alkalmazott üvegkorlát esetében egyéni elvárások szerint kerül a méret és a magasság kiválasztásra. Ez utóbbi korántsem elhanyagolható szempont akkor, ha tériszonyos az ingatlan használója.

Falak, emeletek, üvegfelületek

A világos falakkal a sötétített üvegfelületek kifejezetten jól mutatnak, de a mostanság divatos színes falakhoz is rátalálhatsz a színben, stílusban passzoló üvegkorlátokra. A világítástechnikával karöltve egészen modern, látványos végeredmény születhet. Igény szerint az elegancia jegyeit is magukon hordozhatják az elkészült konstrukciók. Minden esetben célszerű egyéni elképzeléseinket megosztani a szakemberekkel, akár képpel bemutatva, hogy milyen elvárásaink vannak az üvegfelületek lakásban történő alkalmazásához. S ha már az üvegről esett szó, akkor a fürdőszobai zuhanykabin kialakításakor is érdemes az áttetsző, a teret nagyobbnak mutató, és ugyanakkor kis helyet foglaló üvegfalak mellett letenni a voksot.