Miért nem mindegy, hogyan néz ki a fürdőszoba?

fürdőszoba

Fogmosás, zuhanyozás, szépségápolás – Csak néhány tevékenység, amihez akár naponta többször is igénybe veszed a fürdőszobát. Mint az otthon többi helyiségének esetében, így itt sem mindegy, hogy milyen környezet fogad. A burkolatok, a világítástechnika, és persze a zuhanykabin egyaránt befolyásolják az enteriőr stílusát. Az üvegfelületek minden korábbinál kedveltebbek. Az egyedi zuhanykabinok alkalmasak arra, hogy optimálisan kihasználd a teret, és a fényviszonyok se lássák kárát ennek.

Zuhanykabin az egyszerűség jegyében

A zuhanytálcával kombinált kabinok gyakran éppen zártságuk és egyen-megjelenésük miatt nem nyerik el az érdeklődők tetszését. Ellenben az egyedi zuhanyfalak az edzett üvegnek és a speciális stílusnak köszönhetően jól passzolnak a legtöbb fürdőszobába, és a megrendelők is biztosan rátalálhatnak az aktuális kínálatban új kedvenceikre.

Világítástechnika és fényviszonyok

Csak kevesen örülhetnek annak, hogy nagyméretű ablak társul a fürdőszobához. Sok esetben ez praktikussági okokra vezethető vissza, de ha a kialakítás alapvetően nélkülözi a természetes fényt, akkor a világítástechnika biztosítja a szükséges fényviszonyokat. A vizes környezetben elhelyezhető mennyezeti világítás, a tükör melletti megoldások és a hangulatvilágítás is gyakran kerülnek főszerepbe. Ez utóbbi a kádfürdőzéshez, a szépségápoláshoz és a kikapcsolódáshoz tökéletesen alkalmas lehet. Sminkeléshez fontos olyan világítást előnyben részesíteni, ami már csak elhelyezéséből adódóan sem árnyékol és természetes hatást kelt.

Burkolatok, színek, stílusok

Az egyedi zuhanykabin, az alkalmazott üveg stílusa már önmagában meghatározza az enteriőrt. A burkolatokban sokféle lehetőség rejlik, és a bútorok szerepe sem elhanyagolható. A zsúfoltság mindenképpen kerülendő, ezért a mindennapokban használatos apróságokat megéri zárt helyen tartani. Ha polcok állnak rendelkezésedre, akkor a rattan tárolók tuti befutónak számítanak, és általában passzolnak is a legtöbb lakberendezési stílushoz.

A zuhanytálca nélküli, egyedi zuhanykabin, a méretre gyártott és beszerelt üvegfalak akár két személy számára is elegendő helyet biztosíthatnak az együttes zuhanyozáshoz. Egyszemélyes zuhanykabin esetében sem kell lemondani az exkluzív vagy éppen egyszerűségében elegáns végeredményről. Az üveg típusának megválasztásakor érdemes szem előtt tartani, hogy nap mint nap használatban lesz a zuhanykabin, tehát korántsem mindegy annak mérete, elhelyezkedése és persze az üvegfelület színe, mintája.