Üvegkorlát: modern és elegáns is lehet egyszerre!

üvegkorlát

Az üvegfelületek felhasználhatósága és minősége sokat változott az elmúlt években. Az üveg az életterek szerves részévé vált, az edzett üveg jelentette biztonságnak köszönhetően pedig a fürdőszobában és a teraszon is bárki szívesen választja az alapanyagot. A belső terek szellősebbé, tágasabbá válnak az üvegnek köszönhetően, kültéri megoldásoknál pedig modern hatást kelt. Az üvegkorlát kültéri és beltéri alkalmazása egyaránt lehetséges. A titok a minőség és a profi tervezés, kivitelezés előnyeiben rejlik.

Üvegkorlát a teraszon

Induljuk kintről befelé! Az üvegkorlát a teraszon éppen úgy jól mutat, mint a lépcsőfeljárók mellett. A megfelelő magassággal rendelkező edzett üveg a biztonság tekintetében sem hagy maga után kívánnivalót. Hasonlóképp keresett beltéri alkalmazásra is az üvegkorlát. Az emelet mellett a galériaszint esetében is főszerepbe kerülhet. Az áttetsző anyag a fényviszonyok alakításában és az enteriőr stílusában is kiemelt jelentőséggel bír. A modern otthonok elengedhetetlen elemének számít az üveg – a legegyszerűbb formában feljárók és emeleti szintek mentén alkalmazva. Speciális, süllyesztett világítással egészen exkluzív összkép érhető el.

Különleges megoldások az elegancia jegyében

A modern lakberendezési stílus gyakran eleganciával társul. Mindkettőhöz jól passzolnak az üveg megoldások. A járható üvegfelületek elsősorban közösségi terekben és turisztikai látványosságok esetében kerülnek középpontba, de gyakorlatilag anyagiak kérdése, hogy az otthon kialakításakor is alkalmazható legyen a speciális anyag. Üvegfalak, térelválasztó üvegek és üvegpolcok szintén helyet kaphatnak a belső terekben, emelve az enteriőr színvonalát, alakítva a fényviszonyokat.

Pontmegfogásos vagy oszlopos üvegkorlát? Tiéd a döntés!

Az üvegkorlátok esetében is többféle felületi kialakítás közül lehet válogatni, itt már tényleg az egyéni ízlés függvénye az, hogy az ún. robbantott üveg különlegessége kerül a térbe, vagy az egyszerű, minta nélküli üvegfelület lesz a befutó. Az oszlopos üvegkorlátok mellett kivitelezés tekintetében pontmegfogásos, profilba rögzített és lapmegfogásos rendszer mellett is letehető a voks. A végeredményről kialakított kép, az összhatás, vagy egyszerűen a térben való elhelyezkedés határozhatja meg, hogy végül mire esik a választás. Tapasztalt szakemberek segítségével sikerülhet az otthonod hangulatához, a rendelkezésre álló térhez és egyéni ízlésedhez megfelelő üvegkorlátot választani és kivitelezni.