Modern térelválasztó üvegek a belsőépítészetben

belsőépítészet

A térelválasztó üvegek elsődleges szerepükben ún. portálüvegként, vagy kirakatüvegként jelentek meg a kínálatban. A biztonságos, igényes kivitelezés azonban gyorsan utat tört magának a belsőépítészet világában is. Ma már nem újdonság, ha valaki térelválasztás céljából a megszokott polcok helyett inkább üveget választ. Az alapanyag előnyös tulajdonságai mellett akár művészeti értékkel is bírhat, hála a speciális festésnek, homokfúvásnak.

Nagy terek, okos ötletek

Elsősorban a régi polgári ingatlanok esetében fordulhat elő, hogy a helykihasználás tekintetében túl nagy terek állnak rendelkezésre. Ilyenkor felmerül a térelválasztás kérdése, amit a legkönnyebben kétségkívül egy polcos szekrénnyel lehet megoldani. A sablon tippek helyett azonban hoztunk most egy egészen különleges, formabontó lehetőséget méghozzá a térelválasztó üvegek személyében. Nagy előnyük, hogy nem gátolják a fény útját, tehát mindkét enteriőrben elegendő természetes fény áll majd rendelkezésre. A homokfúvással, festéssel különlegessé varázsolható üvegfelületek nemcsak az otthont tehetik egyedivé, hanem igény szerint kirakatüvegként is alkalmazhatók.

Smart glass? Ilyen is van!

Az okoskészülékek és okosotthonok világában már nem kell meglepődni azon, hogy légjogosultsággal bír az ún. intelligens üveg. A smart glass elektromos áram hatására opálos lesz, vagy igény szerint újra áttetszővé válik. A modern irodaházakban már előszeretettel alkalmazott megoldás akár az otthonokban is teret nyerhet.

Korszerű belsőépítészet üveg felhasználásával

Az üvegfelületek nemcsak a természetes fény bejuttatását szolgáló ablakok, ajtók esetében jutnak fontos szerephez. Az üveg a megfelelő kialakítással polcrendszerek, térelválasztók, sőt járható üvegfelületek kapcsán is nagy érdeklődésre tartanak számot. A korszerű megoldásoknak köszönhetően a világítás fenntartható módon megvalósítható, ráadásul látványos eredmény hozható ki a közösségi terekből, vagy akár a nappaliból, a home office helyszíneként szolgáló enteriőrből.

Térelválasztó üvegek: változatos felhasználhatóság

Érdemes az üvegfelületekre akkor is gondolni, ha lépcsőfeljárók, teraszok kialakítása a cél. Az elegancia megtestesítőjeként számon tartható, különleges színes, porszórt üveg irodákba, orvosi rendelőkbe, plázák üzletsoraira éppen úgy javasoltak, mint akkor, ha az alapanyag sajátosságaival otthonod dobnád fel a luxushatás érdekében.