Zuhany üvegfal méretek

zuhany üvegfal

A fürdőszobában egy épített zuhanyzó minden tekintetet odavonz. Talán nem is lehet olyan emberrel találkozni, akinek ez nem nyerné el a tetszését, hiszen a maga egyszerűségében rejlik a tökéletessége. Valljuk be, azért nem mindegy, milyen környezetben ejtjük meg a feltöltődést nyújtó zuhanyt egy nehéz, fárasztó nap után. Figyeljünk a részletekre is, például a zuhany üvegfal méreteket többféle szempontból át kell gondolni, hogy a későbbiekben elkerüljük a bosszúságokat.

Ha megálmodtuk, meg is tudjuk valósítani!

Miért is jó egy épített zuhany üvegkabin? Elsősorban azért, mert abszolút ránk van bízva, hogy nézzen ki, milyen formát öltsön, ellenben a standard kabinokkal. Amikor valami egyedit lát az ember, mindig odavonzza a tekintetet és még különlegesebbé teszi a látványt. Az, hogy saját fürdőszobánkba milyen típusú kabint szeretnénk, vagy, hogy a zuhany üvegfal méretek, hogy alakuljanak, teljesen ránk van bízva, ennek csak az anyagiak szabhatnak határt, valamint a képzelőerőnk. Egy tágas fürdőszobában, pompásan mutat, amikor a falburkolat nincs kitakarva, hanem az átlátszó üvegkabin belátást enged a belső részbe.

Igen is számít a zuhany üvegfal mérete!

Egy zuhanyüvegfal 80 cm-es méretben egy szabvány, amivel jól lehet kalkulálni, de nem kell feltétlen hozzá ragaszkodni, mivel egyedi méreteket is megadhatunk, hogy az, pontosan passzoljon a helyiségbe. Az egyik legkedveltebb és legnagyobb arányban megrendelt zuhany üvegfal 100 cm-es, mivel ez egy átlagos méretű fürdőszoba optimális berendezése. Emellett megtalálható a piacon a zuhany üvegfal 120 cm-es formája, ami sokkal kényelmesebb minden szempontból egy frissítő zuhany során.  Ugye általában, ezeket a méreteket veszik alapul a gyártók, így ezekből végtelen számú kínálat tárul szemünk elé.

Csak a fantázia szabhat határokat a zuhany üvegfal beépítése során

Mint már beszéltük az irányadó méretezést, szeretnénk a figyelmet felhívni arra, hogy ugyanezekben a méretekben lehet legyártatni, olyan fajta üvegből is a zuhanyfalat, ami csakis a megrendelő igénye szerint készül. Ha szeretné, hogy a zuhany üvegfal 80 cm-es kiszerelésben legyen jelen a térben, víztiszta üveg helyett, tejüveggel megoldva, arra is van lehetőség. Hiszen a méretek mellett az zuhanyüveg fajtája is teljesen ránk van bízva. Nem mindenki szeretné, ha egy zuhany üvegfal 120 cm-es nagyságban, teljesen átlátszó üvegből tündökölne a fürdőszobában, mivel sokan helyezik előtérbe az intimitást és választanak egy matt síküveget, ami ápol és eltakar.

Egy zuhany üvegfal, időtálló megoldás

Ha nem akarunk minden évben fürdőszoba átalakításon átesni, akkor érdemes elgondolkodni a zuhany üvegfal adta lehetőségen. Persze ennél vannak olcsóbb megoldások is, – nem mintha ezek a zuhany üvegfalak megfizethetetlenek lennének – de azok csak rövidtávon tudják ellátni funkciójukat. Nehezebb a tisztán tartásuk, nem is kölcsönöznek különleges stílust otthonunknak, és hosszútávon az is kiderül, hogy hiába olcsóbbak, ha pár évente le kell cserélni őket. Ha 120 cm –es zuhany üvegfal került beépítésre, csakis akkor lehet belőle más méretű, ha azt a megrendelő megunta, mert azt lehet mondani, szinte örök életűek. Nem kell rossz minőségű műanyag görgőkkel bajlódni, mert azok nem fogják bírni a sűrű igénybevételt, nem beszélve arról, hogy a lerakódott vízkő sem mutat jól rajtuk, amit anyaguk miatt, nehéz bármiféle tisztítószerrel eltávolítani. Ha mégis sikerül, a színe garantáltan megváltozik, mivel a tisztítás során roncsolódik.

Már tudjuk, hová kerüljön a zuhany üvegfal?

Beférhet egy standard zuhany üvegfal 80 cm –es méretben a fürdőszobába, de van, akinek ettől eltérő igénye van. A zuhany üvegfal térbeli elhelyezésére, komoly hangsúlyt kell fektetni, valamint a burkolat kialakítására, a színek és anyagok minőségére, mivel éveken keresztül szeretnénk élvezni a zuhanyzást. A zuhany üvegfal méretét, többször gondoljuk át, nehogy a későbbiekben fejtörést okozzanak a vele kapcsolatban felmerülő problémák.