3 érv az egyedi zuhanykabinok mellett

zuhanykabin

A lakberendezés és a belsőépítészet világában egyre inkább a személyre szabott megoldások hódítanak. Az otthon akkor szolgálja valóban a komfortos mindennapokat, ha az ingatlanhasználati szokásoknak és az életvezetésnek egyaránt megfelel. Természetesen az esztétikum mellett sem mehetünk el, hiszen nagyon nem mindegy, hogy milyen környezetben töltjük az időt. A fürdőszoba esetében sincs ez másként.

A szaküzletekben minden extrával ellátott zuhanykabinok közül válogathatunk, ám sokan mégis az egyedi megoldásokat részesítik előnyben. Cikkünkben annak járunk utána, hogy miért népszerűek a zuhanyozás színtereként a méretben és kialakításban is egyedileg tervezett zuhanykabinok.

1. Méretpontos kialakítás kis alapterületre is

A fürdőszobával kapcsolatban a leggyakrabban előforduló probléma nem más, mint a sokszor túl kicsi alapterület. Ha csak nem építkezel jelenleg, akkor bizony nem sok esély van a méretek megváltoztatására. Ilyenkor abból kell kihozni a legtöbbet, ami rendelkezésre áll. Ez azonban nem lehetetlen feladat, mindössze a megfelelő belsőépítészeti megoldások mellett érdemes letenni a voksot. A fürdőkád helyett választhatod a zuhanykabint, de ha nem mondanál le a kádfürdőzés élményéről, akkor a maximális helykihasználás érdekében akár a kád oldalára is építhető a zuhanykabin egyik üvegfala. Igen, ez az egyik nagy előnye az épített megoldásoknak!

2. Hozd ki a legjobbat a térből!

Nem férne be egy zuhanykabin a sarokba sem? Mit szólnál, ha a megszokott kialakítás helyett üvegfalú, épített kabin szolgálná a frissítő vagy éppen ellazító zuhanyozást? A keret nélküli kabinok, akár két falsíkú megoldással is remek választásnak bizonyulnak. A 135 fokos zuhanykabin mellett többféle kádperemre szerelhető, edzett biztonsági üvegből készült, jobbos-balos kivitelben elérhető kabint is megterveznek és kiviteleznek a ClassÜveg szakemberei.

3. A fények és a vízcseppek tánca

Az üvegfelületek ma már nemcsak a fürdőszobában kaphatnak helyet, hanem tulajdonképpen a lakás bármely helyiségében, sőt kültéren és közösségi terekben egyaránt. A feltöltődés és a tisztálkodás helyiségében az üveg átengedi a fényt, ezzel tágasabb érzetet ad az enteriőrnek. Ehhez jön még hozzá a világítástechnika, ami az ablaktalan helyiségekbe is a fény varázslatos hatását hozza. A vízcseppek után maradt vízkőtől egyszerűen megszabadulhatsz a zuhanykabin esetében, hiszen speciális, vízlepergető bevonattal rendelkeznek a felületek.