3 tipp, amit megéri szem előtt tartani a fürdőszoba átalakításakor

fürdőszoba

A közelgő tavaszi hónapok arra hívják fel a figyelmet, hogy a talán régóta tervezett felújítási munkálatoknak eljött az ideje. Érdemes már ilyenkor tájékozódni a szakembereknél, hiszen a megbízható munkát végző profiknál gyorsan betelnek a határidők. Nemcsak a szobafestés, a kőművesmunka, a szigetelés, vagy a nyílászárók cseréje kerül gyakran középpontba, hanem a fürdőszoba átalakítása, korszerűsítése is.

Ugyan lehet használni az évtizedekkel korábban kialakított helyiséget is, de a modern tervek, szaniterek és kiegészítők segítségével egészen stílusos, az egyéni elvárásokhoz illeszkedő megoldások születhetnek. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy ez a helyiség szolgál napindítóként, itt zajlik az otthoni szépségápolás, és a fárasztó napok végén is itt nyúlik el az ember egy kád vízben. Nézzük, mire célszerű ügyelni a felújítás tervezésekor!

1. Optimális helykihasználás

Ezt a leginkább a tudatos tervezéssel valósíthatod meg. A tapasztalatok azt mutatják, hogy korábban a legtöbb fürdőszoba káddal került kialakításra. A modern elvárásoknak és trendeknek azonban sokszor jobban megfelelnek a zuhanykabinok. Zuhanykabin és zuhanykabin között is nagy különbségek lehetnek. A legnagyobb lakberendezési áruházakban leginkább előre gyártott, beépíthető kabinok kapnak helyet a kínálatban. De mi a helyzet akkor, ha saját igényeid szerint alakítanád a szanitereket? Különösen az üveg zuhanyfalak iránt mutatkozik nagy érdeklődés. A trendek az épített, a tulajdonos igényei szerint tervezett és kivitelezett zuhanyfalak irányába mutatnak.

2. Egyszerű tisztíthatóság

Az ideális fürdőszobáról az az elképzelése van az embernek, hogy mindig tiszta. Ha azonban a rendszer és a megfelelő tárolóhelyek hiányoznak, akkor minden csak ömlesztve van a polcokon és a szaniterek környékén, jelentősen megnehezítve a takarítást. A speciális bevonattal készült edzett üveg esetében nem okozhatnak gondot a vízcseppek és a vízkő képződése is csökkenthető.

3. Hozd ki a legtöbbet a helyiségből!

Itt további akadályokba ütközhet az ember. Hiába a szabadon álló fürdőkádak csodás megjelenése, ha néha még a kád és a zuhanykabin között is választani kell a helyhiány miatt. De tényleg kompromisszumot kell kötni? Az egyedi tervezés előnyei abban is megmutatkoznak, hogy a zuhanyfal akár a kád szélére is felszerelhető, így egyik szaniterről sem kell lemondani, mégis megvalósulhat az optimális helykihasználás. Gondolkodj nyitottan a lehetőségekről a fürdőszoba felújítása, átalakítása előtt!