5 érv a zuhanyozás mellett

zuhanykabin

A fürdőszoba központi elemének számít a zuhanykabin és a kád. A megfelelő alapterülettel rendelkező ingatlanokban mindkettő kényelmét élvezhetik a lakók. Nem ritka azonban, hogy csak egyik beépítésére van lehetőség. A hagyományos zuhanykabinok nagy helyet foglalnak el, és a magas zuhanytálcákat sem kedvelik sokan. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a megfelelő szaniterek beépítésével igazi élmény lehet a tisztálkodásra és szépségápolásra fordított idő. Cikkünkben sorra vesszük, miért érdemes a hosszas kádfürdőzés helyett a zuhanyozás mellett letenni a voksot.

1. Higiénikus

Kétségkívül élvezetes egy fárasztó nap után elterülni a kádban. Ha viszont összehasonlítod, hogy hányszor van lehetőséged erre, és hányszor ugranál inkább be a zuhanyzóba a felfrissülés érdekében, akkor nagy valószínűséggel ez utóbbi vezetné a listát. A zuhanyozás sokan szerint még mindig higiénikusabb akkor, ha például kerti munkát, vagy az egész napos nyári hőséget követően szeretnél tisztálkodni.

2. Kevésbé szárítja a bőrt

A kádban hajlamosak vagyunk az indokoltnál több időt tölteni, ez pedig a víz keménységétől és hőmérsékletétől függően akár nagyon kiszáríthatja a bőrt. Ugyan a bőrápolás, a hidratáló készítmények segítséget jelentenek, de ha nem indokolt a kádfürdő, akkor érdemes inkább a zuhanyozás kényelme mellett dönteni.

3. Hajmosáshoz tökéletes

A zuhanyfülke kiválóan alkalmas a hajmosásra, hiszen minden öblítést tiszta vízzel végezhetsz. A hajápolás során legalább kétszeri mosásra, hajmaszk használatára és balzsamra is sor szokott kerülni. Míg ezek kifejtik a hatásukat, addig elintézheted a test többi részének tisztítását, majd erőteljes vízsugárral szabadulhatsz meg az ápoló készítményektől.

4. Egyedi zuhanykabin a helytakarékosság szolgálatában

Nem véletlen választják egyre többen az egyedi zuhanykabinok, zuhanyfalak beépítését. A méretre történő gyártás során a helyiség adottságait éppen úgy figyelembe veszik a szakemberek, mint elképzeléseid a hangulatos fürdőszoba kialakításáról. Az üvegfelületek ráadásul átengedik a fényt, így ablak hiányában is világosabb lesz a helyiség.

5. Stílusos megoldások

Az egyedi zuhanyfalak csupán az egyik megoldást kínálják a fürdőszoba stílusos és igényes kialakítására. Akár a kád is megmaradhat, és ha a fürdőzésről sem mondanál le, akkor kádparaván beépítésével tehetsz annak érdekében, hogy ne ússzon minden zuhanyozás alkalmával az egész helyiség.