A tükör nemcsak a lakberendezésben bír fontos szereppel!

tükör

Stílusos lakberendezési elem. A tér optikai alakítója. A reggelek indítója, és a jeles alkalmak előtti utolsó otthoni szemlélő. A tükör ma már jelentősen többféle szereppel bír, mint egykor. Bizton számíthatunk rá az előszoba tágasabbnak láttatásakor, és a teljes alakos fényképek készítésekor is jó szolgálatot tesz. Minden otthonban megtalálható, ám korántsem mindegy, milyen méretben, stílusban, elhelyezésben.

Főszerepben a méretes tükrök

A fürdőszoba egyenesen elképzelhetetlen tükör nélkül. Az apró, mosdó feletti tükrök ideje lejárt. A trendek és az igények változásában a nagyméretű tükrök iránt kiemelt érdeklődés mutatkozik meg. Nem véletlen, ugyanis még a kis alapterülettel rendelkező fürdőszobákat is jelentősen nagyobbnak láttatja a megfelelő tükör. A dupla mosdó felett szinte a fél falat elfoglalja, ezért nagyon érdemes odafigyelni arra, hogy milyen stílust, színvilágot képez. A falfelület optimális kihasználásakor célszerű a világítástechnikára is hangsúlyt helyezni, ez ugyanis még fényesebbé, méretesebbé varázsolja a tükröt. Természetesen az sem elhanyagolható szempont, hogy a kifogástalan megvilágításnak köszönhetően a sminkelés is kényelmesen történhet.

A tükör tényleg mindent lát

És tényleg mindent. A legtöbben indulás előtt egy gyors pillantást vetünk a tükörre, majd rohanunk is a napi teendők után. A bőrápolás során a legapróbb egyenetlenségek, a tág pórusok, a mitesszerek is láthatóvá válnak, éppen úgy, mint a felszedett kilók és a narancsbőr. Nem mindig jóbarát a tükör, de kétségtelen, hogy szükséges a változáshoz. Miért hinnéd azt, hogy egyedül vagy, aki elégedetlen a látottakkal? Mindenkinek megvan a maga mumusa, és ez a külsőségeket, a megjelenést illetően is igaz. A legjobb viszont az a dologban, hogy ma már szinte bármin lehet változtatni, leginkább odafigyeléssel és életmódváltással. Az orvostudomány által elért eredményeknek köszönhetően egységes fogsort láthatsz mosolygás közben, de az évek múlásának biztos jelei, a ráncok is eltüntethetők a megfelelő szépészeti beavatkozással.

Nemcsak a fürdőszobában mutatnak jól!

A tükrök szinte az otthon bármely helyiségében kitűnő szolgálatot tesznek. A konyha talán az egyetlen helyiség, ahol nem megszokott jelenléte, de a fürdőszobában és a hálószobában kifejezetten remek választásnak bizonyulnak. Az előszobában egy méretes darabbal a hosszúkás helyiség adottságait alakíthatjuk, ráadásul indulás előtt az egész alakos kép hozzájárulhat a magabiztossághoz.

Igen, a tükörre nem mindig ellenségként kellene gondolnunk. Senki sem tökéletes. Aki pedig annak tűnik, valószínűleg sokat tesz annak érdekében, hogy mások így gondolják. A genetika csodálatos dolog, de lehet legalább ennyire ellenségünk is. A helytelen étkezési és életmód-vezetési szokások szintén felelőssé tehetők az elszíneződött fogakért, a letört hajvégekért, vagy például az oly sokak által elszenvedett súlyfeleslegért. Hogyan változtass? A titok a motivációkban rejlik. A hirtelen felindulásból elkezdett, ésszerűtlen diéták soha nem hozzák meg a várt eredményeket. Változtass saját elégedettségedért, egészségedért, jobb életminőségedért.