Az üvegkorlátok legnépszerűbb felhasználási területei

üvegkorlát

Az üveg sokrétű felhasználásának köszönhetően népszerű elem mind a kültéri, mind a beltéri rendszerek kialakítása során. Míg korábban kizárólag a nyílászárók kapcsán gondoltunk rá, addig napjainkban polcrendszerek, üvegkorlátok, egyedi zuhanykabinok készülnek belőle, de térelválasztóként és konyhai burkolatként is megállja a helyét. Mindehhez persze a megfelelő biztonsági üveg szükséges, és a tervezés, valamint a kivitelezés folyamata sem elhanyagolható.

Üvegkorlát teraszra

A magasított teraszok esetében a lépcsőfeljáró és a terasz rész is igényli a megfelelő körbekerítést. Ez hasonlóképp lényeges akkor is, ha az emeleten levő teraszról van szó. Az üvegkorlát láttatni engedi a mögötte levő teret, és a biztonság szempontjából sem hagy maga után kívánnivalót. Ez a magasban történő elhelyezés esetén kiemelt jelentőséggel bír. Az üvegkorlát beépítése előtt helyszíni felmérés és szakmai tervezés történik, így minden tekintetben kifogástalan végeredményt kaphatsz.

Galéria beltérben? Gondoltál már az üvegkorlát alkalmazására?

Modern otthonokban és loft ingatlanokban, nagy belmagassággal rendelkező házakban egyaránt kedvelt a galériás kialakítása. Akár tényleges helyiség céllal is alkalmazható a fenti terület, de nem ritka, hogy fent ágy, alul tárolóhely kap helyet. A feljáró és a fenti terület esetén is fontos a biztonságra törekedés. Az üvegkorlát használatával nemcsak ez utóbbi valósulhat meg, hanem a tér is nagyobbnak látszik majd. Galéria esetében egyébként is célszerű óvakodni a robosztus megoldások alkalmazásától, ezek ugyanis éppen az ellenkező hatást keltik, és akár a galéria kialakítása is rosszul sülhet el. A megfelelő tervezés, a formák és a színek mellett az alapanyagok helyes megválasztása szintén hozzájárul a tökéletes végeredményhez.

Többszintes ingatlanok lépcsőfeljárói

Az üvegkorlát alkalmazása természetesen nem csupán a galéria esetében lehetséges. A hagyományos lépcsőfeljárók, a két szint összeköttetéséről gondoskodó terület esetében is jó választás az üvegkorlát. Többféle módszerrel rögzíthető az edzett üveg. Az ún. pontmegfogásos üvegkorlát edzett laminált üveg, ami általában 17 mm vastag. A két üveg között fólia kap helyet, ez gondoskodik arról, hogy még külső behatásra se hulljon darabokra az üveg. A kialakítás és az üvegfelület egyszerre gondoskodnak az exkluzív megjelenésről.