Zuhanykabin beépítése

egyedi zuhanykabin

Az ember igyekszik úgy kialakítani a ház összes szegletét, hogy az saját ízlésének és igényeinek megfelelő legyen. Nincs ez másképp a fürdőszoba esetében sem, ahol nem csak a látványra, de a praktikusságra is jó odafigyelni. Ha megszületett a gondolat, a következő lépés a megvalósítás, azaz a zuhanykabin beépítése.

Ha gondolsz valamire, csináld meg, de csináld jól!

Ha építkezünk, vagy lakást újítunk fel, ezer meg ezer gondolat cikázik a fejünkben, hogyan csináljuk úgy, hogy tartós legyen a végeredmény, mivel jobb esetben nem kezdünk bele minden évben nagymértékű átalakításokba. Az első és legfontosabb lépés ilyenkor a pontos tervezés, azaz hová is fognak kerülni a napi használatban lévő berendezések. Azután érdemes kitalálni, milyen stílust szeretnénk képviseltetni a helyiséggel, milyen típusú és színű csempével és járólappal szeretnénk burkolni a falakat és padlót. Amikor egy beépített zuhanyt szeretnénk a fürdőszoba részévé tenni, kiemelt figyelmet kell szentelni a dologra. Több részletre kell figyelni egyszerre, hogy az összhatás minden képzeletet felülmúljon.

Hogyan történik a zuhanykabin beépítése?

Nézzük, mi történik azután, hogy eldöntötte, Önnek épített zuhanyra van szüksége fürdőszobájában. Először is, felkeresi az erre specializálódott szakembereket, akik helyszíni szemlét tartanak. Megosztja velük elképzeléseit, mit hol és hogyan szeretne látni a helyiségben. Ha még nincsenek tervei, akkor sem kell megijedni, a szakemberek szívesen segítenek referenciamunkájuk bemutatásával abban, hogy ihletet kapjon és tovább gondolja a történetet. Amikor teljes mértékben összeáll a kép, a kivitelező tervet készít és árajánlatot ad a zuhanykabin beépítésére.

Ahány fürdőszoba, annyi lehetőség

Ahogy két egyforma ember, úgy két egyforma fürdőszoba sem létezik. Számtalan lehetőség közül lehet választani, ha zuhanykabin beépítésére kerül a sor. Van, hogy csak egy zuhanykabin ajtóra van szükség. Talán ez az egyik legegyszerűbb és legköltségkímélőbb megoldás, ha két fal közé behelyezteti a zuhany üvegajtót. A szakemberek lemérik, méretre vágják a kiválasztott üvegtípust és két pánttal, egy üvegajtó gombbal, valamint vízelvezető profilokkal ügyesen felszerelik azt.

Látványos lehet az az opció is, amikor a fal mellé rögzítenek egy fix üvegfalat. Kapunk egy nyitott zuhanyteret, amit egyébként bármikor megszüntethet később egy egyedi üveg zuhanyajtó segítségével. A rögzítése felső-merevítővel és fal-üveg fix üvegrögzítőkkel történik. Sokaknak nyújt ideális megoldást ez az alternatíva, mivel minimális szerelvényhasználattal és alacsony költségekkel jár.

Ha valaki úgy dönt, több üvegből álló zuhanyfalat szeretne otthonába, erre is van lehetőség. Ebben az esetben az üvegek egy síkban helyezkednek el. Számos zuhanykabin beépítése történik úgy, hogy a megrendelő több üvegből álló kabint szeretne, de van két fix fala, emellett kevés helye. Ilyenkor a falak közé két olyan üveg kerül elhelyezésre, amelyek nyithatóak. Állhat a zuhanyfal három üvegből is, ezt leginkább ott szokták igényelni, ahol a fürdőszoba keskeny, de szeretnének egy zuhanyleválasztást kérni. Egy ügyes szakember mindent megold!

Ha a zuhanytér a sarokban helyezkedik el, egyszerű a zuhanykabin beépítése. Ha van egy fix üvegfalunk, rákerül merőlegesen egy zuhanykabin ajtó és máris kész a tökéletes és praktikus sarok zuhanykabin. Mágneses vízzáró profillal záródik az ajtó a fix üvegfalhoz, így nem kell attól tartani, hogy nem lesz biztosítva a vízzárás. Mint az előző eshetőségnél, itt is épülhet a zuhany több üvegből is. A képzelet és a pénztárca szabhat csak határt ezen opció kialakításánál.

Hamar munka, ritkán jó! – erre figyeljen a zuhanykabin beépítésénél

Sajnos többször találkozhatunk egy beépített zuhanyzó esetén azzal a szomorú valósággal, amikor nincs átgondolva a folyamat és visszafordíthatatlan következményekkel jár az újítás. Gondolunk itt arra, amikor tervezéskor nem a kabint választja ki először a megrendelő, hanem magát a zuhanytálcát vagy azt a területet járó lapozza le, amire a zuhanykabin fog kerülni. Kérdés, hogy mit akar figyelembe venni a referencia pontnál, a kabin üvegvonalát vagy a kabinja szélét? Ha ezek tisztázódnak, csak akkor ajánlatos tovább tervezni. Rengeteg kellemetlenségtől kímélheti meg magát, ha megbízható és leinformálható kivitelezőkre bízza fürdőszobáját.