Biztonsági üveg zuhanyfal

üveg zuhanyfal

A fürdőszoba a ház egyik legkényesebb része. Az embernek kell, hogy kellemesen érezze magát benne, hiszen az egész napos fáradalmakat itt vezetjük le. Egy fürdő vagy egy zuhany után más színben látjuk a napi történéseket. Az ember igyekszik a praktikusságot összekötni a stílussal, amire manapság egész jó lehetőségeink vannak, de a nagy kérdést mindig feltesszük a végén: fürdőkád legyen, vagy zuhanyzó? Ha a második alternatíva mellett döntünk, érdemes elgondolkodni a biztonsági üveg zuhanyfal beszerzésén, amely, ha víztiszta üvegből készül, sokkal tágasabbnak tűnhet a fürdőszoba.

Ne legyünk a pénzünk ellensége, törekedjünk a minőségre!

Azért, azt be kell vallani, mennyire trendi egy épített üveg zuhanyzó. Egyedivé varázsolja a helyet, és ha víztiszta üvegből készül, sokkal tágasabbnak tűnhet a fürdőszoba, nem töri meg a falburkolatot, ezáltal egy egységes összképet kapunk. Nagyon meg kell gondolni ellenben azt, honnan szerezzük be a biztonsági zuhany üvegfalat, hiszen a piac sajnos tele van olcsó és silányabb minőségű termékekkel. Ha nem a minőségre törekszünk, könnyen belefuthatunk egy használhatatlan darabba, ami igazából felesleges pénzkidobás, mert nagyon rövid élettartamúak. Csak attól a gyártótól érdemes vásárolni, akinek fontos, hogy minőségi alapanyagok felhasználásával dolgozzon, valamint, hogy használja gyártás során a legújabb technológiákat és maximális biztonsági elírásokat szem előtt tartva tudja elkészíteni a megrendelő által kívánt terméket. A megrendelő elsősorban arra figyeljen, hogy az üvegfal ne legyen vékonyabb 6 – 8 mm-től, mivel ez a vastagság felel meg leginkább a biztonsági követeléseknek.

Teremtsünk meg a biztonságos fürdőszobát!

Van egy fontos szabály, amivel jó, ha az ember tisztában van egy biztonsági zuhany üvegfal vásárlása esetében. A zuhanyfalak biztonsági üvegből készülnek, hogy az esetleges baleseteknek ne legyenek visszafordíthatatlan következményei. Mint már a fentiekben említettük, a legelső és legfontosabb szempont a biztonság, viszont kevesen tudják, hogy az edzett üvegek biztonságosak, de nem minden biztonsági üveg edzett. Mit is jelent az edzett üveg? Az edzett üveget úgy készítik, hogy általában 600 o C fölé melegítik, ezután nagyon gyorsan le is hűtik levegővel, aminek hatására megváltozik a szerkezete. Így, ha véletlen törne az üveg, a szilánkok helyett, apró szemcsékre hullik szét. Ez nem azt jelenti, hogy felületi sérülések nem keletkezhetnek, de biztosan nem okoznak olyan vágási sérüléseket, melyek az életünkbe kerülhetnek. Eléggé morbidnak tűnhet, de tény, hogy az az üveg, amit nem edzettek meg, abszolút nem biztonsági, sőt életveszélyes! Ha a gyártó betartotta az Európában érvényes szabályokat, akkor vagy a csomagoláson, vagy az üvegen fel fogja tüntetni a PN:EN 12150:1 jelzést, ami azt jelenti, hogy az edzett zuhany üvegfala teljesen biztonságos lesz, ha abból építi.

Mindenki vágyik valami különlegesre, valami egyedire, amit szeret

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy minden ember próbál valamilyen szinten egy kis különlegességet becsempészni a mindennapokba. Az otthonunk fürdőszobájában megvalósulhat ez a rendkívüliség egy robbantott üveg zuhanyfal formájában. Ha még valaki nem találkozott a robbantott üveggel, annak segítünk abban, miről is van szó. A robbantott üveg egyébként varázslatos, ha fürdőszobája ékkövévé válik. A gyártás során, három réteget laminálnak össze. A középső réteg ebből edzett és hőkezelt. Három réteg ragasztás után, ezt a középső réteget élben megütik, aminek hatására berobban, viszont a fólia két rétegben összetartja azt és máris megalkotható belőle a robbantott üveg zuhanyfal. A végeredmény bámulatos, ezért is elterjedt egyre szélesebb körben mostanában.

Időből van mindig a legkevesebb, ne takarításra pazarolja

Természetesen a biztonsági zuhany üvegfalak is rendszeres tisztítást igényelnek, ellenben nem mindegy, mennyi időt fordítunk erre. A jó hír ez esetben, hogy nagyon könnyön tisztán tarthatók ezek a zuhanyfalak, bármilyen üvegtisztító szer, vagy házi praktika segíthet megszabadulni a makacs szennyeződésektől. Használhat különféle vegyszereket is, szivacsot, gumilehúzót, nem fog tudni kárt tenni benne.