Varázsold tágasabbá a fürdőszobát!

fürdőszoba

A saját élettér kialakítása nem csak praktikussági, hanem esztétikai célokat is szolgál. Miként hozhatjuk ki a legtöbbet a rendelkezésre álló helyiségekből? Sokan nincsenek abban a szerencsés helyzetben, hogy építkezésbe kezdhetnének, vagy egyszerűen jelenleg nem terveznek nagyobb otthonba költözést. Ilyenkor sem kell lemondani a design és a kényelem kettőséről.

A fürdőszoba különösen kritikus terület, hiszen sok ingatlanban kifejezetten kis alapterülettel áll rendelkezésre. Mit tehetsz akkor, ha a méreten nem, viszont a berendezésen változtathatsz? Nem mindegy, milyen alapanyagokat, formákat részesítesz előnyben, és az elrendezésen is sok múlik. Tarts velünk, néhány hasznos tippel igyekszünk szolgálni annak érdekében, hogy tágasabbá varázsolhasd a fürdőszobát!

Két falsíkú zuhanykabin egyedi méretek szerint

A kis alapterületek kihasználásának legjobb módja az egyedi méretre alakított megoldások alkalmazása. Igaz ez a zuhanykabinra is. Az üvegfalak határolta zuhanykabinok minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. Nem véletlen, hiszen a helyiség bármely sarkában megoldható az elhelyezés, sőt, akár egyetlen üvegfal is elegendő lehet ahhoz, hogy ne ússzon az egész helyiség a vízben egy-egy zuhanyozás alkalmával. Kádperemre szerelhető oldalfalban gondolkodsz? Szeretnéd, ha ketten is kényelmesen elférnétek a zuhanykabinban? Az egyedi tervezés és a megrendelő elképzeléseinek maximális figyelembevétele különleges és egyúttal praktikus végeredményt biztosít.

A tükrök még mindig befutók!

Régi trükk, de ma is megállja a helyét. A méretes tükrök alkalmazásával jelentősen megnövelhető a helyiség mérete – ha négyzetméterben nem is, de optikailag mindenképp. Ez utóbbi pedig bőven elegendő ahhoz, hogy jobban érezd magad az otthoni wellness helyszínén. A fürdőszoba ugyanis ma már nem csupán azt a célt szolgálja, hogy gyorsan lezuhanyozzon az ember. A design hozzáad az élményhez, és ehhez extraméretű helyiségre sincs szükség. Természetesen tény, hogy a nagyobb alapterület többféle lehetőséget rejt magában, de néha bizony abból dolgozik az ember, ami rendelkezésre áll.

Polcok, felfelé törekvő szekrények

Miért ne kaphatnának a falakon helyet polcok? A fürdőszoba szekrények rendszerint magasak és keskenyek, de ha nem elégedsz meg a kereskedelmi forgalomban kapható típusokkal, akkor egyedi méretre is készíttethetsz fürdőszoba szekrényt. Akár a plafonig érő megoldások is optimálisak lehetnek, a belső elrendezés tekintetében pedig szintén érvényesülhetnek elgondolásaid.