Hogyan dobja fel a fürdőszobád az egyedi zuhanykabin?

zuhanykabin

A lakberendezés világa igen sokféle lehetőséget tartogat. Ma már nemcsak a fiatalok nyitottak az újdonságok irányába, hanem tulajdonképpen korosztálytól függetlenül szívesen engedjük be otthonunkban a korszerű és praktikus megoldásokat. Mindkettő fontos szereppel bír, és a design mit sem ér a ténylegesen komfortos használhatóság nélkül. Nincs ez másként akkor sem, ha a fürdőszoba kialakítása, korszerűsítése a cél.

Kis alapterülethez zuhanykabin?

Tévhit, hogy a kis alapterületű fürdőszobákban kizárólag a zuhanykabin állja meg a helyét. A gyakorlatban viszont az is megmutatkozik, hogy a jól megválasztott egyedi zuhanykabin segítségével valóban sok hely megtakarítható. Miért fontos ez? A négyzetméterek száma bizony igencsak fontos akkor, ha egy olyan gyakran használt helyiségről van szó, mint a fürdőszoba. A régi, elavult, esztétikai szempontból sem a legszebb kádak helyett sokan választják az egyedi zuhanykabin kínálta lehetőségeket. Amennyiben a tér adottságai engedik, akkor a sarokkád is egyfajta megoldás, megvalósíthatóvá téve a kádfürdőzés élményét.

Üvegfalak tetszés szerint

Az egyedi zuhanykabin titka elsősorban abban rejlik, hogy a helyiség méretéhez, elrendezéséhez igazítható a zuhanyozás színterének kialakítása. Ha mindössze egy falról nyíló, biztonsági üvegből készült üvegfal szükséges, és a minimalizmus jegyében gondolkodsz, akkor kifejezetten takarékosan kihozhatod a végeredményt. Az épített, oldalfallal rendelkező, egyedi zuhanykabin akár fix üvegfalról nyíló ajtóval is kialakítható, fókuszba helyezve ezzel a méret iránti igényeket is. A fix üvegfal és az erre merőleges falról nyíló ajtó szintén népszerű koncepció az egyedi zuhanykabinok iránt érdeklődők körében.

Kád mellé zuhanykabin? Ez is megoldható!

A kis alapterület nem zárja ki, hogy a kádfürdőzés és a zuhanyozás egyaránt az otthoni wellness részét képezhessék. Amennyiben a kádperem mellett szabad hely áll rendelkezésre, akkor erre helyezhető, két falsíkú zuhanykabin alakítható ki. A 8 mm-es biztonsági üvegből készült üvegfal tökéletesen eleget tesz a felé támasztott biztonsági követelményeknek.

Üveg, a modern otthonok elmaradhatatlan alapanyaga

Az egyedi zuhanykabin még akkor is tágasabbá teheti a teret, ha két személy egyszerre történő tusolásához alkalmas méretben kerül kivitelezésre. Az üvegfalak átengedik a fényt, lehetővé teszik, hogy a teret kevésbé zsúfoltnak érezzük. Mi más lenne a cél akkor, ha az egyébként is szűkös helyiség igényes, jól kihasználható átalakításáról van szó?