Milyen lakberendezéshez passzolnak az üvegfelületek?

üvegfelület

Az üveg ma már nem csak a nyílászárók kapcsán jut eszünkbe. A lakberendezés és a belsőépítészet többféle területén is főszerephez jutnak a megfelelő kialakítással rendelkező edzett üvegek. A járható üvegfelületekkel a közösségi tereken túl, saját otthonainkban is találkozhatunk, ráadásul egyedi tervek alapján készülhet a zuhanykabin, a nappali polcrendszere, vagy például az előtető és a teraszkorlát.

A biztonsági üveg népszerű alapanyagnak számít. Könnyen beépíthető belső terekben és kültérre egyaránt. A modern otthonokban éppen úgy jó szolgálatot tesznek, mint az elegáns, az extravagáns, vagy éppen a fiatalos enteriőrben. A designer bútorok méltó kiegészítőjének számít, ráadásul az otthoni wellness helyszínén, a fürdőszobában is egyedi zuhanyfalak valósíthatók meg, kihasználva ezzel a rendelkezésre álló teret.

Nagy belmagasság esetén gondolj a galéria kialakítására!

A galéria szolgálthat teljesértékű lakótérként, de akár felül ágyat, alul pedig tárolásra alkalmas helyet is kialakíthatsz. A szokásosnál nagyobb belmagasságban rejlő lehetőségeket megéri kihasználni. Fontos, hogy a robosztus megoldások helyett a könnyed anyagokat használjuk, így egyfajta légies összképet ad majd a végeredmény. Az üvegkorlát remek választásnak bizonyul, ráadásul eleganciát, tágas tereket, izgalmas, exkluzív hatást is elérhetsz alkalmazásával.

Polcok üvegből? Ez lenne az új trend?

A lakberendezési trendek éppen úgy váltják egymást, mint a kifutókon látható stílusok. Még csak minimalizmusra sem kell ahhoz törekedni, hogy az áttetsző üvegfelületek akár polcok gyanánt helyet kapjanak otthonainkban. A trend strapabíró, mutatós lehetőséget kínál a dekorációs elemek elhelyezéséhez, s egyúttal az enteriőr egyedi kialakítású részének megtervezéséhez.

A fa soha nem megy ki a divatból, éppen úgy, mint a természetes alapanyagok sem. Az üveg új belépő a lakberendezés világában, és már a belsőépítészet is előszeretettel alkalmazza korszerű tulajdonságainak és biztonságos kivitelének köszönhetően. Ha egyéni elképzeléseid vannak a fürdőszobai szaniterekről, különösen a zuhanykabinról, akkor is érdemes az üveget segítségül hívni. A méretre gyártott üvegkabinok, üveg zuhanyfalak és a walk in kabinok évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek, és ez idén sem lesz másként.