Térelválasztás, ahogy még nem gondoltál rá

térelválasztás

A térelválasztás céljából alkalmazott polcrendszerek és bútorok minden korábbinál szélesebb választékban elérhetők. Akár egyéni méretek szerint is készíthetők rendszerek, a plafonig érő, a fényt átengedő, különleges kialakítással. A tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy a különleges megoldások e területen is egyre inkább bekúsznak a mindennapokba. Hallottál már a térelválasztó üvegfelületekről? Ezek tulajdonképpen akkora méretben is kialakíthatók, mint egy kirakatüveg. A beltérben történő elhelyezéssel egyedi, exkluzív összkép érhető el.

A fények játéka az egész térben látható

A világos terek az igazán befutók. A természetes fény beérkezése nemcsak környezetvédelmi szempontokból lényeges, hanem a közérzetre gyakorolt hatásnál fogva is. Nem véletlen, hogy a kisméretű ablakkal rendelkező, viszonylag sötét helyiségek kevésbé kedveltek. Még világos színek alkalmazásával sem hozható az a hatás, amit egy méretes ablak és a rajta beáramló fény biztosít. Nos, ha térelválasztásról van szó, akkor is érdemes odafigyelni arra, hogy mindkét térfélbe elegendő fény jusson. Ezt a legkönnyebben a speciális, edzett, akár színezett üveg alkalmazásával lehet megvalósítani.

Elegáns enteriőr, látványos üveg térelválasztó

Az edzett üveg korszerű alkalmazása ma már nem csupán a közösségi helyszíneken és a kiállítóterekben bizonyul divatosnak, hanem az otthon privát szférájában is. Még csak loft ingatlannal sem kell rendelkezni ahhoz, hogy a mutatós látványelem hozza a vártakat. A változatos felületi kialakításnak köszönhetően az üveg áttetszőségével is lehet játszani. Az egyedi méretre tervezett és beépített üvegfelületek egyre több otthonban is megtalálhatók, de az orvosi rendelők és közösségek számára kialakított ingatlanokban is középponti szerephez juthatnak.

Természetesen a méretre készített polcrendszereknek sem járt le az idejük, ha tehát ilyennel oldod meg egy-egy nagyobb helyiség két élettérre osztását, akkor is ízlésesen megteheted – figyelve az oly sokszor emlegetett fényviszonyokra. Az egyedi tervezés alapján készült megoldások egyébként a fürdőszobában is elegáns, különleges összképet biztosítanak. Gondolkodj nyitottan, és akár a hagyományos zuhanykabin helyett épített üvegkabin mellett is dönthetsz- ezzel helyet megtakarítva.