Zuhanyajtó üveg

Ha otthonunkról van szó, törekszünk arra, hogy lehetőségeinkhez mérten úgy alakítsuk ki a helyiségeket, hogy ne legyen rá egy jó ideig gondunk. Mindennek az alapja a pontos tervezés és a szakszerű kivitelezés. A fürdőszobák szerves részét képezi egy fürdőkád, vagy egy zuhany. Hogy melyik lehetőséget választjuk, azt sok minden befolyásolja, de bármelyikről is legyen szó, egy biztos: úgy szeretnénk megvalósítani, hogy az igazodjon személyiségünkhöz és visszatükrözze stílusunkat. Mindig figyeljünk a részletekre, egy zuhanykabin esetében, nem elég csupán magát a zuhanykabint megálmodni, fontos szerepet játszik a hozzátartozó zuhanyajtó üveg is.

Miért fontos hangsúlyt fektetni a zuhanykabin ajtókra?

Manapság már elérhető áron juthatunk hozzá a különböző típusú zuhany üvegajtóhoz. Mindenki megtalálja a kínálkozó lehetőségek között azt, ami legjobban passzol fürdőszobájához. Szó sincs arról, hogy megfizethetetlenek lennének, egész kedvező áron szerezhetjük be őket. Aki szereti a modern fürdőszobai dizájnt, az valószínű a keret nélküli típus mellett teszi le a voksát. De miért is előnyös még ez? Mivel nincsenek fémkeretek, fényárban fog úszni a tér, így még optikailag a teret is tudjuk növelni. Igazából a fürdőszobánk mérete sem nagyon befolyásolja azt, hogy legyen-e zuhanyajtó üvegünk vagy sem, mivel kis térben is praktikus megoldások születhetnek. Gondolunk itt a tolóajtós megoldásra vagy egy lengőajtóra. A második variációnál még jól is jön zuhanyzás után, ha befelé tudjuk nyitni, mivel nem fogjuk a vizet szana-szét csöpögtetni a padlón, elkerülve ezzel az esetleges baleseteket.

Többféle zuhany üvegajtó közül válogathatunk

Nézzük meg részletesebben, milyen zuhanykabin ajtók közül válogathatunk, hogy mindenki el tudja dönteni, melyik lesz a legideálisabb. A legegyszerűbb a nyíló zuhanyajtó üveg, ellenben csak azok gondolkozzanak ezen az opción, akiknek elegendő tér áll rendelkezésükre, hogy tudjon hová nyílni. A második típus, a csukló zuhany üvegajtó, amit úgy kell elképzelni, mint egy harmonikaajtót, amit önmagába lehet összecsukni, így jóval több helyünk marad, mint egy nyíló zuhanyajtónál. A tolóajtóról már a fentiekben szót ejtettünk, mikor összefüggésbe hoztuk a kis méretekkel rendelkező fürdőszobával. A toló zuhanyajtó úgy funkcionál, hogy az egyik részét ráhúzzuk a másikra. Kell ennél jobb helytakarékossági praktika? Amire érdemes odafigyelni a tervezéskor, hogy pontosan tervezzük meg a méreteket, később a ki és beszálláskor ne okozzon nekünk bosszúságot, ha túl kicsi hely marad erre a célra. Ide sorolhatjuk a zuhanyfalakat is, bár lényegében ez nem is egy zuhanykabin ajtó, ettől ez kicsit speciálisabb. Nem tudjuk sem kinyitni és bezárni sem, viszont mégis csak ajánlatos róla beszélni. Ha kád mellé szeretné beépíteni, tökéletes választás lehet, mivel kifogástalanul védi a vízcseppektől a fürdőszobai berendezéseket, ráadásul pompásan is mutat, mint kiegészítő.

Nincs veszve semmi

Ha a standard üvegajtók sem felelnek meg méretük miatt, akkor sem kell elvetni a zuhany üvegajtó gondolatát. Bármikor lehetőség van egyedi zuhanyajtót készíttetni, típustól függetlenül. A szakemberek felmérik a helyszínt és pontos mérés után legyártják.

Ne feledkezzünk meg a zuhany ajtó üveg tisztításáról sem

Ha van üvegtisztító folyadéka, szivacsa, egy gumilehúzója és egy papírtörlője, vagy műszálas törlőkendője, már mindene megvan ahhoz, hogy cseppmentes zuhanykabinja legyen. Üvegtisztító szerrel befújja a tisztítandó felületet, szivaccsal átdörzsöli, hogy a felrakódott szennyeződéseket maradéktalanul el tudja távolítani, majd sima vízzel leöblíti az oldatot. Ezután, annyi dolga marad, hogy szárazra törli a papírtörlő, vagy a műszálas törlő segítségével. Ilyen egyszerűen és villámgyorsan lehet karbantartani ezeket az zuhanyajtó üvegeket.

Egyedi üveg zuhanykabinra, igényes üvegkorlátra vágyik?

Precizitás, gyorsaság, kedvező árak - 30 év üveges szakmai tapasztalattal a hátunk mögött várjuk ajánlatkérését!
TOVÁBB >>

Kapcsolodó tudásanyag

Nézzen szét, tudja meg mi van az üveges munka hátterében!
  • Üveg zuhanykabin tisztítása

    A napi rutin része a mindennapi takarítás, így minden olyan opcióra vevő az ember, ami megkönnyítheti a folyamatot. A fürdőszoba…
  • Zuhany üvegfal méretek

    A fürdőszobában egy épített zuhanyzó minden tekintetet odavonz. Talán nem is lehet olyan emberrel találkozni, akinek ez nem nyerné el…
  • Biztonsági üveg zuhanyfal

    A fürdőszoba a ház egyik legkényesebb része. Az embernek kell, hogy kellemesen érezze magát benne, hiszen az egész napos fáradalmakat…

Kérjen árajánlatot álmai otthonához!

Legyen szó egyedi zuhanykabinról, dekorüvegről, üvegajtóról, vagy egyéb üvegfelületről, segítünk megvalósítani!
TOVÁBB >>